Deutsch

Nederlands

English

Nu boeken

De omgeving van de villa

OmgevingOostenrijk - Karinthië - het dorpje Treffling

Oostenrijk, en met name Karinthië, waar de appartementen liggen, biedt een scala aan mogelijkheden:

meren, bergen en allerlei landschappelijke bijzonderheden, burchten, kastelen, kloosters, oude stadcentra, theaters, opera's, concerten, vriendelijke mensen, sport en ontspanning voor het hele gezin.

De meest bekende plaatsen en gebieden in de omgeving van de appartementen zijn: de Millstätter See, de Ossiacher See, de Weiβensee, het beschermde Nockgebirge-Park, de Gurktaler Alpen en de plaatsen Gmünd, Spittal, Villach en Bad Kleinkirchheim, waar men in de geneeskrachtige bronnen van de badhuizen Römerbad en de St. Kathrein-Thermen uitstekende kuurmogelijkheden heeft.
In Karinthië schijnt de zon 20% meer dan in de rest van Oostenrijk: het klimaat in dit gebied komt overeen met dat van Noord- Italië en is geschikt voor zowel zomer- als wintervakantie.

In de zomer

De zomer is bij uitstek geschikt voor lange wandelingen van een schier onvoorstelbare schoonheid:
Langs ruisende beekjes, door grote bossen, over de hellingen van het hooggebergte. De wandelroutes zijn overal duidelijk aangegeven. Allerlei variaties zijn mogelijk: van korte excursies tot meerdaagse trektochten. Tegenwoordig kent Karinthië ook een groot aantal speciale fietspaden. Één daarvan loopt langs de Drau, de grootste rivier, en voert u door de helft van Karinthië. Aan de noordelijke oever van de Wörther See kunt u, ver verwijderd van het doorgaande verkeer , van Klagenfurt naar Velden fietsen. In het Gailtal ligt een fietspad met een lengte van niet minder dan 150 km.

Pal naast het appartement ligt een 9 kilometer lange toegangsweg naar de Tschiernock-Alm, die op een hoogte van 2100 meter ligt. Boven op deze alm zijn twee restaurantjes en een stoeltjeslift die naar de top van de berg gaat. Van daaruit heeft men een fantastisch uitzicht over de Millstätter See en zijn bosrijke omgeving. Ded top van de Tschiernock-Alm is uitermate geschikt voor deltavliegen en parapenting. Er is daar veel termiek en het uitzicht is prachtig. 100 meter voor de appartementen ligt een landingsplek voor liefhebbers van deze sport. Ook de opleidingsscholen in Treffling, die cursussen van 5 dagen kennen, maken van deze plaats gebruik.

Motorliefhebbers treffen hier zo'n 10 speciale routes aan. Verder zijn er waterrecreatiemogelijkheden zoals zeilen, zwemmen, duiken, vissen en rafting. En voor de golfliefhebber: op 4 km van de appartementen likgt een golfterrein met 18 holes. Informatie omtrent al deze mogelijkheden is in ruime mate in de appartementen aanwezig.

In de winter

De winter in Karinthië is erg zonnig. Niet ver van de appartementen zijn er veel mogelijkheden voor de skisport: op 6 km ligt de Goldeck (Spittal). Dit is een klein, maar zonovergoten skigebied. Bad Kleinkirchheim kent een groter skigebied met 90 skipistes en 32 liften. Katschberg bezit een skigebied van 60 km en een Langlauftraject van 50 km. Een heel bijzondere ervaring is een tocht met een gehuurde paardenslee, die dwars door het sprookjesachtige bosgebied voert.

Treffling is in de wintermaanden erg rustig. Er zijn dan twee restaurants geopend die te voet gemakkelijk zijn te bereiken, In het altijd levendige Spittal zijn winkels, restaurants en recreatiemogelijkheden het hele jaar open. Op 45 kilometer afstand ligt de Weißensee, bekend onder de Elfstedentochtliefhebbers, die uitermate geschikt is voor alle vormen van schaatsen. In de directe omgeving daarvan treft men een grote hoeveelheid slee- en langlaufmogelijkheden aan.


Scripting & design by Adecon